...

plus size bruidsjurken

Plus size bruidsjurken kopen bij Bruidskleding Hannelore
Het vinden van de perfecte trouwjurk kan een uitdaging zijn voor elke bruid, maar het kan nog moeilijker zijn als je op zoek bent naar een plus size trouwjurk. Het belangrijkste aspect bij het kiezen van een trouwjurk is de pasvorm, en dat geldt des te meer voor plus size bruiden. In dit artikel gaan we dieper in op de pasvorm van een plus size trouwjurk en geven we tips voor het vinden van de ideale jurk.

Belangrijkste kenmerken van een plus size trouwjurk

Allereerst moeten we begrijpen wat er bedoeld wordt met “plus size” in de context van bruidsmode. Bij bruidsmodewinkels betekent dit doorgaans dat de maten beginnen bij maat 44 (en soms zelfs 46) en hoger. Plus size bruidsjurken hebben over het algemeen verschillende kenmerken die ze onderscheiden van standaardmaten.Een belangrijk kenmerk is dat ze zijn ontworpen om comfortabel te zitten en tegelijkertijd flatterend te zijn voor vrouwen met vollere figuren. Dit betekent vaak dat er extra ondersteuning is ingebouwd in de jurk, zoals verstevigde naden en baleinen.
Trouwjurk 30085W van Amelie Bella kopen bij Bruidskleding Hannelore
Trouwjurk 30085W Bella Amelie

TROUWJURKEN IN EEN GROTE MAAT VOOR CURVY BRIDES

Daarnaast hebben veel plus size trouwjurken ook meer stof dan hun tegenhangers in standaardmaten. Dit komt omdat er meer stof nodig is om rondom de rondingen van het lichaam te passen zonder strak of oncomfortabel aan te voelen.Ten slotte worden plus size trouwjurken vaak ontworpen met het oog op de curven van het lichaam. Dit betekent dat er vaak details zijn toegevoegd die de vrouwelijke vormen accentueren, zoals een getailleerde taille of een uitlopende rok.
Trouwjurk 30082W van Amelie Bella kopen bij bruidskleding Hannelorekopen bij Bruidskleding Hannelore
Trouwjurk 30082W Belle Amelie

Een van de plus size trouwjurken merken die in onze winkel hangt

Amelie Bridal Bella en Trés Chic Emily zijn de bruidsmodemerken voor de volslanke bruiden die in ons winkel hangen! Ze staan als merk bekend om hun hele goede pasvormen en brengen ieder jaar opnieuw een prachtige collectie jurken uit voor de plus size bruiden met een maatje meer. Of je nu op zoek bent naar een prinsessenjurk met lekker veel bling of een mermaid trouwjurk van kant,ze hebben voor elke bruid de perfecte trouwjurk in een grote vanaf maat 46 t/m 64 en hoger leverbaar en dat laten we graag aan je zien in onze bruidswinkel.
Trouwjurk Miss Emily 23308
Trouwjurk Miss Emily 23308

De pasvorm van een plus size trouwjurk

Nu we weten wat de belangrijkste kenmerken zijn van plus size trouwjurken, is het tijd om te kijken naar de cruciale factor: de pasvorm. De juiste pasvorm kan het verschil maken tussen een jurk waarin je je zelfverzekerd voelt en eentje die ongemakkelijk aanvoelt en niet flatteert. Het is belangrijk om te beginnen met het kiezen van de juiste maat. Veel bruiden denken ten onrechte dat ze zich moeten verstoppen in oversized kleding om hun figuur te verbergen. Maar dit is zelden een goede strategie. Een jurk die te groot is, zal niet flatterend zijn en zorgt er bovendien voor dat je er groter uitziet dan je werkelijk bent. Aan de andere kant moet je ook oppassen dat je niet voor een te kleine maat gaat. Het kan verleidelijk zijn om te denken “ik val wel af tegen de tijd van mijn bruiloft”, maar dit is geen veilige gok als het gaat om trouwjurken. Als je gewicht verliest kort voor de bruiloft, kun je altijd nog aanpassingen laten doen aan de jurk (hoewel dit ook extra kosten met zich meebrengt).
Trouwjurk Miss Emily 23318
Trouwjurk Miss Emily 23318

Een goede vuistregel bij het bepalen van de juiste maat voor jouw plus size trouwjurk

Is om te kijken naar de grootste maat van je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld je heupen, borsten of taille zijn. Kies een maat die past bij dit deel van je lichaam en laat eventuele aanpassingen doen aan andere delen van de jurk. Een ander belangrijk aspect van de pasvorm is het vinden van de juiste ondersteuning. Veel plus size trouwjurken hebben ingebouwde beha’s, maar het kan ook nodig zijn om extra ondersteunende lingerie te dragen om je figuur op zijn best uit te laten komen. Overweeg bijvoorbeeld stevige shapewear voor een gladdere look onder de jurk.
Trouwjurk 30124 Amelie bij Bruidskleding Hannelore kopen

Tips voor het vinden van jouw ideale plus size trouwjurk

Nu weet je wat belangrijk is als het gaat om de pasvorm van een plus size trouwjurk, maar waar begin je met zoeken?
Hieronder vindt je enkele tips om jouw zoektocht gemakkelijker te maken:

1. Begin vroeg met zoeken: Het kan langer duren om jouw ideale plus size bruidsjurk te vinden dan wanneer je standaardmaat hebt. Begin daarom minimaal 8 maanden voor jouw bruiloft met zoeken

2. Doe online onderzoek: Er zijn veel websites die zich richten op plus size bruidsmode en deze kunnen een goed startpunt zijn voor inspiratie of zelfs aankopen.

3. Bezoek speciaalzaken: Hoewel veel reguliere bruidsmodewinkels ook plus size opties bieden, kun je ook speciaalzaken overwegen die zich richten op plus size bruidsmode. Deze winkels hebben vaak een grotere selectie en meer expertise op het gebied van pasvorm.

4. Neem iemand mee: Het kan helpen om tijdens jouw zoektocht iemand mee te nemen die je vertrouwt en die een eerlijke mening kan geven over hoe de jurk eruit ziet.

5. Pas op voor verborgen kosten: Sommige bruidsmodewinkels rekenen extra kosten voor plus size maten of aanpassingen aan de jurk. Zorg ervoor dat je hierover duidelijkheid krijgt voordat je besluit een jurk te kopen.
Het vinden van de perfecte plus size trouwjurk is niet altijd gemakkelijk, maar met de juiste kennis en tips kun je jouw zoektocht succesvol maken. Onthoud dat de pasvorm het belangrijkste aspect is bij het kiezen van een trouwjurk, dus neem de tijd om verschillende opties uit te proberen en laat eventuele aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat jouw jurk perfect past op jouw speciale dag!

Wij hopen je snel te mogen verwelkomen bij Bruidskleding Hannelore Rotterdam! Bel 06-28841629 voor je pasafspraak in te plannen of
Trouwjurk Amelie kopen bij Bruidskleding Hannelore 30114W